Test M2-D11-1240

keramiek recept : Een wat grof/grillig glazuur. De paarse/roze kleur komt wel mooi uit.
Het recept moet verder worden getest. Ik wil de stook testen met hogere temperatuur en of langer pendelen.
Ook wil ik nog iets schuiven met hoeveelheid van de toevoegingen. Wanneer ik dit heb getest zal ik mijn ervaringen toevoegen aan deze beschrijving.

Ik heb overigens naast het proefplaatje het glazuur ook op een kom gespoten. Dat is wel strak zonder gaatjes . Zie voor de foto van de kom mijn stukje in de rubriek uit de oven “proefplaatjes van Annelies”

{“kenmerk”:”Een wat grof\/grillig glazuur. De paarse\/roze kleur komt wel mooi uit.\r\nHet recept moet verder worden getest. Ik wil de stook testen met hogere temperatuur en of langer pendelen.\r\nOok wil ik nog iets schuiven met hoeveelheid van de toevoegingen. Wanneer ik dit heb getest zal ik mijn ervaringen toevoegen aan deze beschrijving.\r\n\r\nIk heb overigens naast het proefplaatje het glazuur ook op een kom gespoten. Dat is wel strak zonder gaatjes . Zie voor de foto van de kom mijn stukje in de rubriek uit de oven \”proefplaatjes van Annelies\””,”herkomst”:”Deze test is verkregen via de snelle methode welke ik heb leren toepassen in de glazuurcursus van Iet Kortschot.\r\nDe basis is het glazuur M2 (transparant) Bij de drie hoekpunten van het diagram met 15 proefplaatjes zijn er grondstoffen (de toevoegingen in dit recept) in een % verhouding aan het basis glazuur toegevoegd. Deze zijn in volumedelen met elkaar gemengd voor de verschillende plaatjes.\r\nHoekpunt A 20% tulproodpigment\r\nHoekpunt B 2% rutiel\r\nHoekpunt C 10% titaanoxide\r\n\r\nDit recept is het resultaat van proefplaatje 11″,”stookschema”:”stap 1: 600 graden in 4:30\r\nstap 2: naar 1210 \r\nstap 3 : 1240 in 30 minuten\r\ndaarna afkoelen\r\n\r\n\r\nprogramma 15 Kleine Toma oven Kleistad”,”basis”:[{“component”:”Nepheline Syeniet”,”gewicht”:62.81},{“component”:”Kaolien (China clay)”,”gewicht”:12.3},{“component”:”Kwarts (silex, flint)”,”gewicht”:12.4},{“component”:”Lithiumcarbonaat”,”gewicht”:5.14},{“component”:”Krijt (Calciumcarbonaat)”,”gewicht”:1.84},{“component”:”Zinkoxide”,”gewicht”:5.51}],”toevoeging”:[{“component”:”Tulproodpigment”,”gewicht”:4.17},{“component”:”Rutiel”,”gewicht”:0.98},{“component”:”Titaanoxide”,”gewicht”:2.27}],”foto”:”https:\/\/www.kleistad.nl\/wp\/wp-content\/uploads\/2019\/01\/DSC05489-Medium.jpg”}