Nieuwe mogelijkheden ontdekken

Al jaren had ik niets meer met keramiek gedaan. Deze tweedaagse workshop vormde een goede aanleiding om weer te starten. Ik had nog nooit met engobes gewerkt, daarom was het extra inspirerend. Docent Lucia legt de techniek en de mogelijkheden op een rustige en heldere manier uit. Als je even “vastzit” kan ze je met een goede suggestie weer op het juiste spoor zetten. Proberen en experimenteren stond centraal en daar was veel ruimte voor. Het is mooi om te zien dat het resultaat dan ook goed uitpakt.

speelse en inspirerende workshop engobe

Hoe leuk en inspirerend kan het zijn om de vele mogelijkheden van werken met engobes uit te proberen en te zien hoe dat uitpakt. Door de goede voorbereiding veel tijd om daadwerkelijk bezig te zijn met de opdrachten. De resultaten waren voor mij een prettige verrassing, terwijl je helemaal niet bezig bent om “iets moois “te maken eerder te spelen met de mogelijkheden. Dank voor een echt leuke workshop.

Mijn kleine koppie

Tja, het was voor mij een grote gok om een kop te kleien. Met weinig of geen ervaring ben ik trots op het resultaat.
Zonder de super aanwijzingen van Margriet was het vast een flop geworden. Margriet dank je voor alles, het was erg leuk om te doen.
Joke

Portret

Leuke en leerzame cursus. Ontspannen sfeer en goede docent.
Het had voor mij wel 2,5uur per keer mogen zijn
Like

Mijn kleihoofd.

De korte cursus portretboetseren is super leuk, ik vond de sfeer ontspannen en de ruimte geweldig.
Margriet geeft iedereen goede aanwijzigingen en je voelt je een hele kunstenaar al lijkt het hoofd niet geheel en al op het model.
In september ga ik zeker een andere cursus bij Kleistad volgen.

de geheimen van het portretboetseren onthuld

Door de duidelijke en chronologische aanwijzingen kwam het stap voor stap tot een mooie kop. Dat gecombineerd met de rust en het enthousiasme van de docente maakte het tot een paar fijne ochtenden. Voor mij had er nog 1 ochtend extra mogen zijn, op het laatst een beetje tijdnood.

Workshop portret boetseren

Ik vond het erg leuk om voor het eerst een portret te maken. Ook best spannend of het zou lukken, maar ik ben erg tevreden met het resultaat. Margriet is een prettige docent met een heldere uitleg. Stap voor stap hebben we ons portret gemaakt. In de groep was een goede sfeer