Bloemen maken van Porselein

Fijn en gedetailleerd werk is een understatement voor de porseleinen bloemen waar Mary Splinter van Mi Marie Keramiek zich op toegelegd heeft. Zelf betitelt ze haar manier van werken als ‘monnikenwerk’: unieke stukken, vaak zeer arbeidsintensieve handgevormde objecten, fantasieobjecten geïnspireerd door alles wat er te vinden is in de natuur.

De tweedaagse workshop wordt gegeven op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 van 10.00 tot 16.30 uur

Tijdens de workshop Bloemen maken van Porselein neemt Mary de deelnemers mee door het gehele proces van het maken van prachtige fragiele bloemen.

Dag 1:

Na een korte uitleg over de eigenschappen van porselein ten opzichte van klei, het maken van de onderdelen van de bloemen en het naderhand samenstellen van de bloem, ga je zelf aan de slag met Audrey Blackman porselein.

In de ochtend wordt er door alle cursisten dezelfde bloemvorm gemaakt om het proces beter te leren kennen.

In de middag maak je een klein object (bijvoorbeeld een kom of een tegel) die de volgende dag gebruikt wordt. Daarnaast worden er weer nieuwe bloemblaadjes en onderdelen gedemonstreerd waarmee je kan oefenen.

Dag 2:

Deze dag kan iedereen de fantasie de vrije loop laten en bloemen naar eigen keuze creëren. Neem hiervoor foto’s mee van de bloem die je zou willen maken, maar kies vooral een basic bloem. De workshop is te kort voor erg complexe bloemvormen. Samen met Mary analyseer je uit welke onderdelen jouw bloem bestaat en hoe je deze onderdelen maakt. In de middag leer je hoe je een mooie compositie kan maken van de verschillende bloemen, blaadjes etc. en ga je vervolgens alles wat je gemaakt hebt monteren op het object wat je de eerste dag gemaakt hebt.

De workshop is een introductie in deze bijzondere technieken en geeft veel handvaten om zelf thuis verder aan de slag te gaan.

Het gemaakte werkstuk wordt wanneer het droog is ongeglazuurd hoog gestookt en kan later opgehaald worden.

Alle gereedschappen en materialen voor gebruik tijdens de workshop zijn aanwezig. Het enige dat je zelf mee moet nemen:

  • Grote plastic opbergdoos of vershoudbak
  • schort
  • theedoek
  • handdoek
  • plasticfolie en plasticzak

De cursus kost € 190,- en is inclusief Audrey Blackman porselein en het stoken van de werkstukken, koffie, thee en koek . (De lunch mag je zelf meenemen)

inschrijven voor de workshop Bloemen maken van Porselein

werk van Mary Splinter