Kinderfeestje

Hoi, ben jij bijna jarig en zoek je een leuke originele activiteit voor je kinderfeestje, dan is kleien echt iets voor jou!

Word jij 5 jaar of ouder, dan kun je bij ons komen kleien.

Je mag zelf een thema kiezen, of samen met de docent Anne-France Monshouwer kijken wat leuk zou zijn. Misschien wil je wel een prinses boetseren, of je lievelingsdier, wil je een taartje maken, of hou je meer van een stoere draak of een schatkist? In twee uur tijd maak je iets bijzonders van klei. Je kunt je werkstuk aan het eind met gekleurde kleislib beschilderen. Na twee weken is je werkstuk droog en wordt het in een klei-oven gebakken tot steen, dan wordt het eventueel nog van een glazuurlaagje voorzien en nog een keer gebakken in de klei-oven. De werkstukken kun je daarna ophalen en blijven voor eeuwig een mooie herinnering aan een leuke verjaardag!

Word je 9 jaar of ouder, dan kun je ook leren pottenbakken op een echte pottenbakkersschijf.

We hebben 10 pottenbakkersschijven, er kunnen dus maximaal 10 kinderen oefenen op de schijf. Als je een mooi potje hebt gedraaid, föhnen we het potje, daarna kun je met gekleurde kleislib nog wat versiering aanbrengen. Van iedereen bakken we een werkstuk in de klei-oven. Na een glazuur bad, bakken we het nog een keer in de klei-oven. Zo heb je straks een mooie beker voor de thee of schaaltje voor wat lekkers! De docent is Anne-France Monshouwer.

Voor je ouders:

Een feestje duurt ongeveer 2 uur en kost 150 euro voor 6 kinderen. Voor ieder extra kind rekenen we 20 euro extra. Er kunnen maximaal 10 kinderen deelnemen aan een feestje. Halverwege krijgen de kinderen limonade met een lekkere koek.

In ons atelier kan op woensdag-en vrijdagmiddag en op zaterdag een kinderfeestje worden georganiseerd.

Aangezien het feestje wordt gehouden in een echt atelier willen we dat er minstens een ouder aanwezig is i.v.m. de veiligheid van de kinderen en de kwetsbaarheid van werkstukken die in de kasten staan.

Plaats via de online agenda een aanvraag voor een kinderfeestje.