Creatieve Workshops bij Kleistad

Ben je op zoek naar een leuk creatief uitje met je familie, vriendengroep of collega’s, wij kunnen voor jou een leuke workshop verzorgen die aansluit bij je wensen.

Workshop pottenbakken op de draaischijf: 1 – 3 personen

Wil je alleen of met een paar anderen aan een workshop deelnemen schrijf je dan in voor een open workshop. Iedere maand plannen we een workshop op de zaterdagochtend waar je individueel op kan inschrijven.

kijk hier voor meer informatie

Workshop pottenbakken op de draaischijf: 2 – 10 personen

In deze workshop maak je kennis met het al oude ambacht van het pottenbakken. Een ervaren docent laat je de beginselen zien van het draaien. Daarna kun je zelf aan de slag achter een van onze elektrische draaischijven. Met een beetje hulp van de docent lukt het iedereen wel om uiteindelijk een leuk schaaltje mok of kommetje te draaien.

De workshop duurt 2 uur. Het eerste uur ga je onder begeleiding aan de slag achter de draaischijf, na een korte pauze kunnen de mooiste werkstukken worden geföhnd en beschilderd met gekleurde engobe (kleiverf)

Wij zorgen dat de werkstukken worden gestookt en geglazuurd. Na zo’n drie weken kunnen de werkstukken worden opgehaald in het atelier.

Prijzen zijn afhankelijk de grootte van de groep. Het startbedrag is € 160,- bij meer dan 4 deelnemers rekenen we voor ieder volgende deelnemer € 30,-

Aanvraag workshop >>

Workshop handvormen: 4 – 20+ personen

Wil je met een groep lekker creatief aan de slag, dan is de workshop handvormen zeker iets voor jou.

Bij het handvormen gebruiken we mallen en handgereedschap om tot een mooie vorm te komen. Of je nu een schaal wilt maken of liever een gek dier, een vogelhuisje of een zee-egel, alles kan! De werkstukken kunnen aan het eind met engobes (kleiverf) worden beschilderd.

Je kunt ook met z’n allen rond een thema werken, wij zorgen dan voor inspirerende voorbeelden en bijpassende klei.

De workshop duurt gemiddeld 2 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers) en is inclusief een pauze met wat lekkers. Alle werkstukken worden gestookt en geglazuurd en kunnen na ongeveer drie weken worden opgehaald in ons atelier.

Prijzen zijn afhankelijk de grootte van de groep. Het startbedrag is € 160,- bij meer dan 4 deelnemers rekenen we voor ieder volgende deelnemer € 30,-

Aanvraag workshop>>