Open workshop draaien

Bijna iedere maand organiseert Kleistad een openworkshop  draaien. Je kunt je individueel opgeven voor deze workshop. Ben je met meer dan 4 personen dan is een groepsworkshop wellicht een betere optie. Neem voor meer informatie contact  met ons op.

Tijdens de workshop maak je kennis met het oude ambacht pottenbakken. Al hebben we de traditionele schopschijven wel vervangen door elektrische draaischijven. Je gaat zelf met je handen in de klei en ervaart hoe het is om van een hompje klei een potje te draaien. Iedereen wordt op zijn of haar niveau begeleid. Aan het eind van de workshop is er de mogelijkheid je mooiste twee werkstukken te föhnen en te decoreren met engobe (gekleurde klei slib). De werkstukken laten wij drogen, worden biscuit gestookt, geglazuurd en daarna nogmaals gestookt. Na ongeveer drie weken kunnen ze worden afgehaald in ons atelier.

De workshop draaien is geschikt voor de beginner maar ook voor de al wat gevorderde draaier. De docent Daan Gunneweg is een ervaren draaier en geeft tips voor de draaitechnieken.

Deelname aan de workshop kost € 45- en is inclusief klei en de stook van een werkstuk.
De workshops worden op zaterdagen gegeven, in de ochtend van 9.30 tot 12.00 uur. Nieuwe workshops staan gepland voor:  7-sept. 12-okt. 9-nov. 30-nov 2024

Zie direct inschrijven voor de volgende open workshops draaien waarvoor ingeschreven kan worden.

De inschrijving start 17 mei 2024

Direct inschrijven

Wil je zien hoe de reacties zijn op onze cursussen klik hier