Fijnschilderen in onderglazuur

Ontdek de wereld van het fijnschilderen en decoreren met onderglazuur

In deze workshop laat Kim van Dooren je kennismaken met diverse decoratietechnieken voor onderglazuur op biscuit gebakken klei.

De workshop wordt gegeven op zondag 4 oktober 2020 van 10.00 tot 16.00 uur.

Kim van Dooren van Atelier IN’T 100, is van huis uit kunstschilder en is een aantal jaar geleden begonnen met een keramiekcursus bij Kleistad. Inmiddels heeft zij haar schilderkennis en -kunde gecombineerd met keramiek en heeft zij een cursus ‘Fijnschilderen in onderglazuur’ ontwikkeld.

Wat ga je doen?

De schildermogelijkheden met onderglazuur zijn eindeloos. In deze cursus gaan we de technieken van het fijnschilderen toepassen op biscuit gebakken tegels. Stap voor stap word je meegenomen in diverse technieken en materialen. Je gaat leren door te doen!

We gaan diverse tegels beschilderen met onderglazuren en andere materialen die je ‘onder het glazuur’ kunt toepassen

Onderwerpen zoals kleurenleer, compositie, licht/donker, overbrengen ontwerp, maar ook tips en tricks rondom portretten komen aan bod.

Met welke materialen gaan we aan de slag?

  • Onderglazuurpotloden,
  • onderglazuur-poeders,
  • wax-krijtjes/resist,
  • pigmenten/oxides en
  • kant- en klare onderglazuren.

Schilder of klei ervaring is absoluut niet nodig. Indien je zelf over favoriete penselen beschikt, neem deze dan gerust mee. Dan kunnen we gelijk kijken wat je hiermee kunt.

De tegels worden naderhand afgeglazuurd en afgebakken en kunnen op een nader tijdstip worden opgehaald.

De cursus kost € 85 en is inclusief materiaal en het stoken van de werkstukken, een reader met de behandelde stof, koffie, thee en koek . (De lunch mag je zelf meenemen)

Helaas is er geen cursusplek meer beschikbaar

werk van Kim van Dooren