KURINUKI

Deze tweedaagse workshop wordt gegeven op 12 en 13 maart 2022 van 14.00 – 17.00 uur

Tijdens deze  workshop van Paul de Kruif, maak je kennis met de Japanse handvorm techniek, Kurinuki. Deze techniek wordt vooral gebruikt voor het maken van theekommen (chawan), maar je kan met deze techniek ook een vaas of een theepot maken. Ervaring is niet nodig dus iedereen kan meedoen.

Kurinuki betekent ongeveer “wegsnijden”. We gaan dus snijden in de klei. Met deze techniek ga je op zoek naar spontane vormen die “vanzelf” ontstaan tijdens het maken. Er is geen vooropgezet plan of ontwerp. Je blijft kijken naar je werk. En je voelt of je werk goed voelt. Spannende vormen laat je bestaan en wat minder mooi is haal je weg. De sporen va van je gereedschap dragen bij aan de spontaniteit van het werk. 

De eerste middag maak je kennis met het gereedschap en ga je zoveel mogelijk uitproberen. Daarna ga je op zoek naar spannende vormen van je kom(men).   De volgende dag richten we ons op de binnenkant en snijden we de voet.

Het gemaakte werk wordt biscuit gestookt. Je kunt het later naar wens glazuren.

Paul de Kruif Is opgeleid als Industrieel Product Ontwerper (IPO) en heeft daarnaast verschillende opleidingen  gevolgd: 2 Jaar Hout- en Meubileringscollege, 2 jaar Kleiacademie.

Na 10 jaar als zelfstandig meubelrestaurateur gewerkt te hebben heeft hij gewerkt als technisch ontwerper/ projectleider realisatie voor verschillende experience projecten (oa Floriade, De Fietser, Gouda Cheese Experience)

Sinds 2020 is Paul gaan doen wat hij echt leuk vind: pottenbakken. Hij geeft les in draaien en maakt eigen werk. (zie instagram: pk-ceramics)

De workshop wordt gegeven op 12 en 13 maart 2022 van 14.00 – 17.00 uur en kost 80 euro p.p.

Dit is inclusief:

  • half brood klei
  • biscuit stoken van je werkstukken
  • koffie/ thee

Helaas is er geen cursusplek meer beschikbaar

OK

Bevestiging noodzakelijk