Sculpturen van Zand & Klei

watererosie sculptuur

In deze tweedaagse workshop onder leiding van Marlen van Dop ga je ontdekken dat zand meerdere functies kan hebben bij het creëren van organische sculpturen in klei.

Deze cursus is een vervolg op de workshop Spelen met zand en klei (uit 2019 en 2021). Hoewel we nu een stap verder gaan dan in de eerste workshops, is het niet nodig om deze eerder te hebben gevolgd. Het is wel belangrijk dat je de vaardigheden van het handvormen goed beheerst. Zeker het maken van een watererosie sculptuur met gaten is uitdagend.

Op de eerste dag zal Marlen aan de hand van voorbeelden laten zien welke functies zand kan hebben in combinatie met het werken met klei. Na enkele oefeningen met de verschillende technieken, leg je de basis van je eigen organische sculptuur.

Op de tweede dag werk je verder aan je sculptuur en komen ook diverse afwerkingstechnieken aanbod.

Marlen van Dop heeft in 2014 haar opleiding aan de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda afgerond en maakt sindsdien vanuit haar eigen atelier in Blaricum objecten geïnspireerd door de natuur: patronen in het zand, watererosie-sporen in rotsen, schelpen, fossielen en zaden. Wat deze vormen gemeen hebben is hun duidelijke, strakke vorm, repeterende structuur of textuur en hun natuurlijke ‘looks’. Door te experimenteren heeft Marlen een hele eigen techniek ontwikkeld waarbij zand bijna altijd een rol speelt

De workshop wordt op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022 gegeven van 10.00 tot 16.00 uur.

De workshop kost €175,-p.p. en is inclusief:

  • Een brood klei, zand en engobes
  • Het biscuit stoken van je werk
  • Koffie/ thee/ koek

inschrijven