Steengoed Glazuur Technieken

zondag 29 september van 10.00 tot 16.00 uur

De workshop wordt gegeven door Monique van de Ven van Studio Meaux

Tijdens de workshop leer je hoe je prachtige decoratietechnieken met steengoedglazuur kunt toepassen op je keramische creaties waardoor elk stuk een artistiek karakter krijgt.

De workshop biedt een combinatie van demonstraties en hands-on activiteiten, waarbij je stapsgewijs door het proces wordt geleid. Ervaring is niet nodig.

Wat gaan we doen?

We gaan drie biscuit gestookte werkstukken glazuren. Je kunt zelf drie werkstukken meenemen; een mok een bordje en een schaaltje (niet groter dan 20 x 20 x 10 cm.) of terplekke biscuit gestookte werkstukken aanschaffen (5 euro p.st.)

Er komen drie verschillende technieken aan bod:

1 Glazuurcombinatie met Botz Plus: (toegepast op een mok)

We beginnen met het glazuren van de mok met een steengoedglazuur in combinatie met Botz Plus. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren kant en klaar glazuur en brengt hier vervolgens een laag Botz Plus op aan voor een verrassend resultaat.

2 Frozen Pond Techniek: (toegepast op bordje met opstaande rand)

De Frozen Pond techniek geeft prachtige resultaten alsof er letterlijk een bevroren vijver op je werk is ontstaan. We gaan deze techniek toepassen op een bordje met opstaande rand waardoor het effect echt goed tot zijn recht kan komen. Je kunt kiezen uit verschillende kleurcombinaties.

Kijk hier voor een voorbeeld van de Frozen Pond Techniek

3 Peacock Techniek: (toegepast op een schaaltje)

De Peacock techniek in keramiek is een fascinerende en kleurrijke methode die pottenbakkers en keramisten gebruiken om levendige, veerachtige patronen op hun werk te creëren. Met bepaalde gereedschappen en producten leer je hoe je de gekleurde glazuur aan kan brengen op een schaaltje om de karakteristieke veerachtige patronen te creëren.

Kijk hier voor een voorbeeld van de Peacock Techniek

alle werkstukken worden steengoed gestookt (1220graden) en kunnen na drie weken worden opgehaald bij Kleistad.

Wat kost het?

  • De kosten bedragen 110 euro (inclusief materiaal, stookkosten, koffie, thee en koek) exclusief biscuit gestookte werkstukken.

Inschrijven