Keramiek cursus

In deze cursus ben je vrij om met je eigen idee en techniek aan de slag te gaan. Of je nu wilt boetseren, met plakken of rollen wilt opbouwen of wilt draaien op een pottenbakkersschijf, alles kan. Iedereen wordt op zijn of haar niveau begeleid. Beginners worden aangeraden om eerst de introductie cursus keramiek te volgen, daar leer je door middel van kleine opdrachten de basistechnieken van het werken met klei.

We hebben 10 elektrische draaischijven voor de pottenbakkers. Bij je aanmelding kun je aangeven of je wilt draaien, handvormen, of beide technieken wilt afwisselen zodat het draaien kan worden ingedeeld.
Natuurlijk kun je tijdens de cursus je werk ook glazuren en indien gewenst hiervoor ook de spuitcabine gebruiken. Er zijn verschillende soorten klei, glazuur en engobe aanwezig om te gebruiken. Het werk dat klaar is wordt in een van onze ovens gestookt.

De cursus kost € 240,- voor 15 lessen van 2,5 uur en is inclusief gebruik gereedschap, koffie of thee, voor materialen en stoken vragen we een vergoeding.

Voor de cursus  van 10 lessen € 155,- op dinsdagochtend die start in mei zijn er ook nog enkele plekken beschikbaar.

  • Dinsdagochtend  7 mei 9.30- 12.00 uur Docenten wisselend Anne France Monshouwer of Daan Gunneweg  
  • Dinsdagochtend 3 september 9.30 – 12.00 uur Daan Gunneweg
  • Dinsdagavond 3 september 20.00 – 22.30 uur Anne France Monshouwer
  • Woensdagavond 4 september 20.00-22.30  Daan Gunneweg 
  • Donderdagochtend 5 september 9.30 – 12.00 Anne France Monshouwer

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief deze verzenden we wanneer de inschrijving voor een cursus of workshop start.