Keramiek cursus

In deze cursus ben je vrij om met je eigen idee en techniek aan de slag te gaan. Of je nu wilt boetseren, met plakken of rollen wilt opbouwen of wilt draaien op een pottenbakkersschijf, alles kan. Iedereen wordt op zijn of haar niveau begeleid. Beginners worden aangeraden om eerst de introductie cursus keramiek te volgen, daar leer je door middel van kleine opdrachten de basistechnieken van het werken met klei.

We hebben 8 elektrische draaischijven voor de pottenbakkers. Bij je aanmelding kun je aangeven of je wilt draaien, handvormen, of beide technieken wilt afwisselen zodat het draaien kan worden ingedeeld.
Natuurlijk kun je tijdens de cursus je werk ook glazuren en indien gewenst hiervoor ook de spuitcabine gebruiken. Er zijn verschillende soorten klei, glazuur en engobe aanwezig om te gebruiken. Het werk dat klaar is wordt in een van onze ovens gestookt.

CORONA:

Naast de maatregelen zoals aangegeven in het Corona protocol, dient iedere cursist de klei in een eigen emmer te bewaren en zo veel mogelijk eigen gereedschap te gebruiken. Bij aanvang van de cursus kunnen een afsluitbare emmer en handgereedschap worden aangeschaft tegen kostprijs. Voorafgaand aan de les zul je daar meer informatie over krijgen.

De cursus wordt gegeven op de dinsdagochtend, dinsdagavond en donderdagochtend.

De cursus kost € 238,- voor 14 lessen van 2,5 uur

De cursus op dinsdagochtend wordt gegeven door  Daan Gunneweg

De cursus op dinsdagavond en donderdagochtend wordt gegeven door Anne France Monshouwer

de cursussen zijn inclusief gebruik gereedschap, koffie of thee, voor materialen en stoken vragen we een vergoeding.

  • Dinsdagochtend        start  8 september 9.30 – 12.00 uur  
  • Dinsdagavond            start 8 september  20.00 – 22.30 uur 
  • Donderdagochtend  start  10 september 9.30 – 12.00 uur  

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief deze verzenden we wanneer de inschrijving voor een cursus of workshop start.