Vervolg Introductie cursus keramiek maart 2023

In deze vervolg op de introductie cursus keramiek ga je in 10 lessen van 2,5 uur verder met de technieken die je in de basiscursus hebt geleerd. In dit vervolg zal het decoreren en glazuren van je werk extra aandacht krijgen.

Inhoud cursus

Je maakt maakt een keuze uit een aantal kleitechnieken die in de introductiecursus zijn aangeboden: duimpotjes maken, werken met plakken klei, opbouwen met rolletjes, gebruik maken van drukmallen, vrije vorm boetseren of draaien achter de draaischijf. In deze vervolgcursus zal je hiervoor bijvoorbeeld instructie krijgen over het gebruik van de kleiwals voor het werken met plakken klei en de strengenpers voor het werken met rolletjes klei.

Je kunt bij de verschillende technieken verdiepingsopdrachten krijgen om de techniek verder te ontwikkelen maar je kan ook je eigen idee verder uitwerken.
In de cursus zal ook dieper ingegaan worden op de verschillende manieren om je werk te decoreren en te glazuren. Hiervan worden demonstraties gegeven en er worden extra oefeningen voor aangeboden.

Deze cursus wordt in eerste instantie aangeboden aan cursisten die de introductiecursus hebben gevolgd . Na het volgen van deze cursus heb je meer ervaring opgedaan met een aantal door jou geselecteerde technieken en je kan die zelfstandig toepassen. En hoogstwaarschijnlijk heb je een aantal mooie objecten gemaakt waar je trots op kunt zijn!

De cursus kost  € 200,- voor 10 lessen . De cursus is inclusief gebruik gereedschap, koffie of thee. Voor gebruikte materialen en het stoken vragen we een vergoeding van 3,50 per kilo per stook. De kosten voor een werkstuk van 1000 gram (gewogen na de stook) dat eerst biscuit is gestookt en daarna een glazuurstook heeft gehad zijn dus 7 euro.

  • Maandagochtend 9.30-12.00 docent Annelies Kool

De cursusdagen zijn: 27-03, 03-04, 17-04, 24-04, 08-05, 15-05, 22-05, 05-06, 12-06 en 19-06.

Mis je een lesdag dan kun je deze tijdens een van de andere cursussen inhalen

Direct inschrijven voor de introductiecursus

Wil je zien hoe de reacties zijn op onze cursussen klik hier