Workshops Glazuur

Helaas hebben we de cursussen bij Kleistad vanaf maart dit jaar moeten annuleren i.v.m. het Covid-19 virus. Voor september ziet het er naar uit dat we ons aanbod in het atelier ook zullen moeten beperken.

We zijn daarom verheugd dat we met Rose en Matt Katz van CMW een samenwerking hebben kunnen aangaan zodat nu er minder in het atelier gewerkt kan worden wel de kennis van glazuur vergroot kan worden.  Roze en Matt Katz zijn gespecialiseerd in het geven van online workshops over glazuur en geven les aan bekende opleidingen zoals Alfred University, The Rhode Island School of Design and Harvard University. Zij ondersteunen keramiek ateliers tijdens de Coronacrisis door deze de mogelijkheid te geven om de workshops van CMW tegen gereduceerde prijzen aan te bieden.

Kleistad gaat een aantal van deze workshops aanbieden waarbij de deelnemers een (online) studiegroep kunnen vormen.  De deelnemers aan de workshop kunnen daarnaast gebruik maken van de glazuurfaciliteiten van Kleistad en er worden een aantal proeven gezamenlijk gestookt. Natuurlijk worden de resultaten met elkaar in de studiegroep besproken. Deelnemers aan de workshops die geen abonnement hebben voor het atelier van Kleistad kunnen in overleg voor het uitvoeren van glazuur experimenten gebruik maken van het atelier van Kleistad

Er moet rekening mee worden gehouden dat deze online workshops in het Engels zijn en dat er wordt uitgegaan van de Amerikaanse manier van temperatuur aangeven (cones). Daarnaast verschillen veel grondstoffen in samenstellingen met de in Nederland beschikbare stoffen. 

Kleistad biedt daarom extra online (via Microsoft teams) ondersteuning aan om met elkaar de lessen te bespreken. Er kunnen in de studiegroep die gevormd wordt afspraken met elkaar worden gemaakt over het doen van glazuur testen en de testresultaten worden met elkaar besproken.

De volgende workshops gaan we bij voldoende interesse aanbieden:

Klik op een van bovenstaande links voor meer informatie en om direct te kunnen inschrijven.