Oproep keramisten

In september ben ik weer begonnen met school. Ook loop ik nu stage op 2 plekken. Één daarvan is bij Ynke Vogel van de Dynamische Keramiekwinkel in Leeuwarden. Zij is vorig jaar september begonnen met een uniek concept. Hieronder vind je een oproep van haar. Ze is altijd op zoek naar keramisten die willen exposeren. Als je een keer in Leeuwarden bent, bijvoorbeeld voor het keramiekmuseum, dan is het echt een aanrader om nog even naar de Dynamische Keramiekwinkel te lopen.

Leeuwarden Keramiekstad

In de aanloop naar Culturele Hoofdstad in 2018 kan Leeuwarden ook Keramiekstad worden. Het keramiekmuseum Princessenhof trekt duizenden keramiekliefhebbers naar Leeuwarden, die ook de stad in trekken en blij zijn in de oude binnenstad meer hedendaags keramiek te zien. Daarom doet de Dynamische Keramiekwinkel een oproep aan keramisten en galeriehouders: Laat de “onbegrensde mogelijkheden” van klei zien!

Wisselende exposities

De Dynamische Keramiekwinkel is een aanzet. Het geeft keramisten de ruimte om zich te presenteren. Iedere eerste zaterdag van de maand exposeren 2 nieuwe keramisten in de Dynamische Keramiekwinkel. Iedere exposant toont zijn werk 3 maanden. Op deze manier is er altijd werk van 6 keramisten te zien. Er wordt 4 keer in het jaar een feestelijke opening georganiseerd waarbij het werk van de 6 keramisten van dat seizoen centraal staat. Het rooster moet ver vooruit gepland worden zodat we variatie kunnen laten zien in maat, kleur, techniek enzovoort.

Oproep: Meld je als keramist, de voorwaarden zijn zeer gunstig.

Meer info krijg je bij vogely@xs4all.nl

Ynke Vogel

Kleine Hoogstraat 9

Leeuwarden

www.ynkevogel.nl

0641151392