Spaans servies door Inge

Uit de oven op 17 mei 2019
Gemaakt door Inge Heijs

In de afgelopen 25 jaar was iets maken, creëren een rode draad voor mij in mijn leven. Naast mijn gewone werk was ik altijd met iets bezig, dat kon schilderen, klei, vilt, steen, stof, leer of zelfs koken zijn, waarbij klei wel het meest favoriet was. Twee jaar geleden ben ik begonnen met draaien, aanvankelijk beperkt maar na een jaar ben ik bij Kleistad terecht gekomen en ben er meer tijd in gaan stoppen. Dat kon ook, ik had inmiddels meer vrije tijd.

In de afgelopen 4 maanden heb ik gewerkt aan het servies voor mijn zus die naar Spanje verhuist om een B & B te beginnen. Vandaag kwamen de laatste borden uit de oven. Het is mooi geworden, ik ben erg blij ermee, zeker gezien de geringe ervaring die ik nog heb met draaien.

de borden

Het is gedraaid met 254 klei en na de biscuit stook eerst geglazuurd met Botz Pro 9301 : opaalwit. Dit om het gelige effect van de 254  na het bakken wat te verminderen. Op de, nog ongebakken glazuur heb ik met majolica cobalt en turqoise de decoratie opgebracht. De decoratie is gebaseerd op een architectonisch onderdeel van hun huis daar. Daarna is het gebakken op 1140 graden.

twee kommetjes

Ik heb het gevoel dat ik bij het draaien (pottenbakken) en ook het decoreren, ben uitgekomen bij wat mij het beste past. Ik heb nog veel te leren, maar kijk daar vooral naar uit en ben blij met de mogelijkheden die Kleistad mij hierin biedt.