Kleistad in de media

Twee weken geleden was er een hectisch media momentje voor Kleistad.

Niet alleen kwam er een filmploeg langs van ATP studio’s in opdracht van de EVA Media groep,  ook wilde het Algemeen Dagblad/Amersfoort alles weten over de sloop van ons pand en het te kort aan broedplaatsen voor kunstenaars.

De filmploeg van de ATP studio’s heeft sfeerbeelden opgenomen en de docente geïnterviewd van de donderdagochtend cursus. We waren wel een beetje bezorgd omdat het de eerste cursus dag betrof en iedereen elkaar nog moest leren kennen. Maar na evaluatie bleek dat alle cursus deelnemers er geen last van hadden ondervonden.

Het item is inmiddels uitgezonden  op de lokale televisie in het EVA Weekjournaal. Zodra EVA het plaatst op hun YouTube Kanaal zullen we daarvan een linkje plaatsen op de website en kun je het ook vinden op onze eigen YouTube kanaal.

Het bericht op AD/Amersfoort was ook verrassend want ineens hadden we maar liefst 10 beeldende kunstenaars onder ons dak die straks ook op straat staan.  Wat we natuurlijk niet laten gebeuren.

Krista Israël,  de initiatiefneemster voor het oprichten van een culturele broedplaats kwam op die zelfde dag langs in ons Atelier. Allebei waren we gebeld door dezelfde AD verslaggever. Kleistad gaat namelijk mee denken over het oprichten van de culturele broedplaats. Zie artikel: te kort aan ateliers in Amersfoort

In het artikel: bewoners zien komst Aldi niet zitten in het AD/Amersfoort word ik genoemd als buurtbewoonster ( wat ik ook ben naast bestuurslid van Kleistad). Het gaat over de sloop van ons pand en de periode dat de buurtbewoners bezwaar kunnen indienen,

Het stukje klopt niet helemaal. Na enige navraag van Ton Beckers  van Fietswerkplaats bij Evert van Ginkel van de afdeling vergunningen blijkt het als volgt in elkaar te zitten:

De bestemmingswijzigingsaanvraag  is nog niet aangevraagd. Deze zal volgens het gesprek dat Van Ginkel had met Beckers pas in januari gepubliceerd worden en dan hebben de bewoners 6 weken de tijd.

Inmiddels is er een actie  comité opgericht: Veilig Neptunusplein, door buurtbewoners die zich ongerust maken over de verkeersdrukte. Zij willen betere en veiligere verkeersstromen als de nieuwbouw van de Aldi gerealiseerd gaat worden.