Marion Zweet neemt afscheid van het bestuur van Kleistad

Per 1 juni neem ik geen deel meer aan het bestuur van Kleistad.
Maar ik ben er van overtuigd dat ik Kleistad in goed bestuur achter laat.
Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik ben ook zeer verheugd dat Kleistad verder gaat op een nieuwe locatie. Dat de vereniging Kleistad nu een stichting is geworden is een noodzakelijke stap geweest. En dat allemaal met een bestuur bestaande uit 4 gedreven mensen. Ik kan niet anders zijn dan trots, maar ik ben dankbaar!

Het was wennen voor mij om in die zin Kleistad los te laten. In het voorjaar van 2014 ben ik gaan onderzoeken of een inloopkeramiek atelier haalbaar was in Amersfoort. Een atelier waar je keramiek cursussen kunt volgen maar waar je ook elk moment van de week vrij kunt werken was mijn ideaal. Ik miste dat het meest toen ik van Amsterdam naar Amersfoort verhuisde in 2013. In deze zoektocht ben ik geholpen door vele collega keramisten. Uiteindelijk heb ik Kleistad kunnen oprichten samen met Daan Gunneweg en Joke van Burgsteden. Het uitgangspunt was lage investeringskosten door middel van Antikraak, bruiklenen, vrijwilligers vergoedingen, overnemen van spullen van organisaties en Gemeentes. Het resultaat mocht er wezen. Vanaf januari 2015 speelde we al quitte. Nu hebben we geld over om te investeren in een nieuwe locatie die we nu echt gaan huren.
Maar het leukste en de meeste voldoening krijg ik toch steeds weer van alle blije en tevreden gezichten van de gebruikers van Kleistad.

Ik hoop iedereen te zien bij de opening van het nieuwe pand in september! Daarbij hoop ik dat mijn vingers snel zullen genezen en dan zullen jullie mij ook weer vaker aantreffen in Kleistad.

Groetjes
Marion Zweet