Hoge hak van Martha

Uit de oven op 8 februari 2018
Gemaakt door: Martha Peters

Martha heeft van familie als cadeau de lessen van de introductiecursus bij Kleistad gekregen. Zij maakt al jaren prachtige werkstukken waaronder schoenen met hoge hak van zelf hardende synthetische klei. Leuk om nu eens de mogelijkheden van “echte klei” te gaan ontdekken.

Waarom een schoen met hoge hak?

In de derde les van de introductiecursus stond het opbouwen met rolletjes klei op het programma. Martha had al tevoren bedacht dat ze wilde gaan proberen om met die techniek een schoen met hoge hak te maken. Het maken van schoenen met hoge hakken is een van haar creatieve specialiteiten.

hoge hak
schoen in wording

Het werken met de Klei (Magma KN 123) was flink moeilijker dan met de synthetische klei maar met goed vastzetten met slib en ondersteunen met een balkje en schuimplastic is het toch een echt hoge hak geworden.

Techniek en glazuur

1. De zool uitgesneden uit een plak klei
2. De hiel ondersteun tot de hoogte van de hak
3. De neus en de hak opgebouwd met rolletjes klei en deze goed vastgezet met slib
4. De hak gemaakt van een plakje klei en deze rond gebogen.
5. Tijdens het drogen de vorm goed ondersteund.
6. Na de biscuit stook is de neus en hiel geglazuurd met KGG 112

Stook

Biscuit: 1020 graden
Gladbrand: 1060 graden

Andere hoge hakken van Martha (synthetische klei)