Veisha, barstende koppijn

Uit de oven mei 2018
Gemaakt door: Yvonne Bosch
Sinds 2014 is Yvonne bezig met keramiek. Eén keer in de week ging ze met vier medecursisten aan de slag bij iemand thuis. Al na een jaar kreeg ze het gevoel daar niet meer verder te kunnen en is lid geworden van Kleistad. Bij Kleistad wordt ze niet belemmerd in haar creativiteit en is ze vrij om nieuwe dingen uit proberen.

Waarom een Veisha

In het gezin van Yvonne zijn humor en dieren erg belangrijk. Door haar 2e (lezende olifant) en 3e (lui nijlpaard) werkstuk had ze door dat deze vorm van boetseren haar erg goed lag. Hoewel ze ook wel andere soort werkstukken maakt, om bepaalde technieken uit te proberen, komen komische beelden regelmatig terug. Niet altijd met het gewenste effect!

Techniek en glazuur

Gebruikte klei is Magma 123 fijne chamotte.
Techniek : Soms gaan de dingen niet zoals je heb bedacht.
Veisha, de varkens geisha, is opgebouwd door middel van ringen. Eerst het lijf en na korte tijd ook de kop. Door omstandigheden zijn de details aan de buitenkant met grote tussenpozen aangebracht. Daardoor is Yvonne iets essentieels vergeten: een gat te boren in de kop. Hierdoor kon de uitzettende lucht in de oven nergens heen. De gruzelementen van de kop zijn het resultaat.

Jammer. Wel een goede les. En Veisha wordt gewoon weer opnieuw gemaakt.

Stook

Biscuit: 1020 graden

Ander werk van Yvonne