Nieuwe locatie gezocht voor Kleistad

Keramiek atelier Kleistad heeft dringend hulp nodig bij het zoeken naar een nieuwe werkruimte!

Stichting Kleistad faciliteert een inloopatelier voor keramiek. Onze abonnees kunnen vrij werken in het atelier en we organiseren cursussen, workshops en kinderfeestjes allemaal met klei als uitgangspunt. In de zes jaar dat wij bestaan hebben we het aantal leden en cursisten ieder jaar zien toenemen. Momenteel hebben we 60 abonnees en komen er wekelijks 80 tot 100 cursisten uit Amersfoort en omgeving naar ons atelier. Kortom, Kleistad voorziet in de groeiende behoefte naar creativiteit en ambachtelijkheid.

Kleistad heeft een gezonde financiële basis en wordt gerund door een bestuur van vrijwilligers. Kleistad heeft nationale bekendheid opgebouwd en heeft verschillende keramisten op weg geholpen met de start van een eigen atelier.

Kleistad moet echter per 1 juli 2022 het pand aan de Neonweg 12 verlaten omdat de projectontwikkelaar daar andere plannen mee heeft. Dit pand werd eerder door SRO beheerd maar is door SRO in december 2020 verkocht.

Wij zijn nu al maanden op zoek en in gesprek geweest met verschillende partijen  over geschikte locaties. Helaas heeft  dit nog geen concrete oplossing opgeleverd en ondertussen begint de tijd te dringen !

Kleistad zoekt:

  • Tenminste 300 á 400 m2 betaalbare atelierruimte, waarvan een deel liefst begane grond (of anders goed bereikbaar met de lift i.v.m. de fysieke beperkingen van sommige gebruikers van het atelier)
  • Krachtstroom aansluitingen voor de keramiek ovens, of de mogelijkheid om die aan te leggen
  • Mogelijkheid tot het realiseren van een ‘natte hoek ’met wasbakken en bezink bakken voor de klei
  • Een goede nat te reinigen vloer, of de mogelijkheid om die te realiseren
  • Goede toegankelijkheid en parkeer mogelijkheid in de omgeving

Mocht u ons kunnen helpen , dan  kunt u ons bereiken via de mail: info@kleistad.nl of via telefoon nummer 06 83 84 06 37 (Annelies Kool)

Auteur: Annelies Kool

In januari 2015 ben ik gestart met kleien bij Kleistad. Inmiddels ben ik dus al wat jaartjes met klei aan het werk. Ik geef bij Kleistad de introductiecursus en ben in het bestuur actief als penningmeester.