Informatie gebruik ovens door abonnees

Abonnees van het inloopatelier van Kleistad kunnen hun werk stoken in een van de drie ovens van Kleistad.
Je kunt de oven van tevoren online reserveren. Je hebt dan een hele oven voor eigen gebruik en je kunt je eigen stookprogramma kiezen. informatie over het reserveren
Gebruiksaanwijzingen van de ovens en de stookprogramma’s zijn onderaan deze pagina te bekijken.

Wanneer je als abonnee van het atelier niet voldoende werk hebt voor een hele oven mag je je werk in het rek in de stookruimte zetten.
Wanneer je wilt dat je werk wordt gestookt dan vul je een ovenbriefje in. Er zijn drie verschillende briefjes voor de verschillende standaardtemperaturen waarop bij Kleistad meestal wordt gestookt.

Kleur briefje Soort stookTemperatuur
WitBiscuit1020
Groen/blauwGlazuur1060
Oranje/roodGlazuur steengoedvanaf 1100*

* Geef zelf de gewenste temperatuur aan op je briefje
Let op Kleistad regelt het meestoken niet, dat is het initiatief van de abonnees zelf!

Voor het gebruik van de ovens heb je een ovensaldo nodig. De kosten voor het gebruik van de oven worden met je ovensaldo en dat van eventuele “medestokers” verrekend.
Je geeft hiervoor bij het vullen van de oven de stookgegevens door. Dit doe je door de gegevens bij de reservering van de oven aan te vullen.  Het bijwerken van de ovensaldo’s vindt 4 dagen na de stook automatisch plaats. Je bent zelf verantwoordelijk voor het controleren of je saldo juist is bijgewerkt.

Op de pagina persoonlijk stookrapport kunnen abonnees bekijken wat hun ovensaldo is en hoe de verrekening heeft plaatsgevonden.

De oven wordt op de dag van reservering aangezet.
Na de stook ruim je de oven op de volgende stookdag liefst voor 13.00 uur leeg. Je kan het werk van anderen in de daarvoor bestemde stellingkasten zetten.
Heb je de oven voor de volgende dag gereserveerd en is deze niet in gebruik dan mag de oven ook de dag ervoor worden aangezet.
Voor de duidelijkheid: Kleistad is niet verantwoordelijk voor de stook en bepaalt niet de kosten voor het delen van de oven. Dit wordt door de gebruikers van het atelier onderling geregeld. Als stoker bepaal je in overleg met je medestokers welk percentage van de oven ieder gebruikt.

Je kunt een ovensaldo aanschaffen van € 30,-  of € 15,-  Dit kun je doen via de pagina stooksaldo wijzigen.  Het ovensaldo is niet inwisselbaar voor contant geld maar mag natuurlijk wel aan andere abonnees worden doorgegeven.

Kosten gebruik oven
 Kleine groene ovenGrote groene ovenGrote Westeneng oven
Abonnees kleistad9.5 euro14 euro
Externe stook *
Biscuit30 euro37.5 euro
Glazuur tot 120035 euro42.5 euro
Glazuur boven 120040 euro47.5 euro
MerkTOMATOMA
TSD/TR 60TSD 151270 dm
Maten35x35x5045x45x7060b x60d x 70h
Max temperatuur130013001300
OvenbesturingToma black boxBentrup TC 60Bentrup TC88
StookdagenMa—Woe --VrijMa--Woe—Vrijdi-do-zat