Fantasy-man van Menno

Fantasy-man

Uit de oven op 24 Maart 2017
Gemaakt door: Menno Berndsen

Menno heeft ruim drie maanden op Kleistad gewerkt. Hij wilde graag wat klei ervaring opdoen. Vanuit de cursus bij Anne-France is hij direct lid geworden zodat hij ook vrij in het atelier kan werken. Binnenkort vertrekt Menno terug naar Australië. Hij heeft al aangegeven dat hij daar direct op zoek gaat naar een manier om verder te gaan met het werken met klei. Wij zullen Menno en zijn bijzondere werkstukken gaan missen wanneer hij weer naar Australië vertrekt.

Waarom deze Fantasy-man?

Het vormen van beelden heeft de voorkeur van Menno. Hij laat graag tijdens het werken de klei een richting bepalen. Maar hij heeft wel altijd een idee in zijn hoofd van wat hij wil maken. Met deze Fantasy- man wilde hij een beeld van een sterke man neerzetten. De stoere koperachtige uitstraling past daar heel mooi bij.

Fantasyman
Techniek en materiaal

Afwerking met glazuur Botz Reptiel 9577
Vrij gevormd op een steun en ondersteund tijdens het drogen met blokjes hout
De vorm is niet uitgehold.

Stook

Biscuit: 1020 graden
Gladbrand/Glazuur 1060

Ander werk van Menno