Ovens Kleistad

Abonnees van het inloopatelier van Kleistad kunnen hun werk stoken in een van de drie ovens van Kleistad.
Je kunt de oven van tevoren online reserveren. Je hebt dan een hele oven voor eigen gebruik en je kunt je eigen stookprogramma kiezen.
Gebruiksaanwijzingen van de ovens en de stookprogramma’s zijn onderaan deze pagina te bekijken.

Wanneer je als abonnee van het atelier niet voldoende werk hebt voor een hele oven mag je je werk in het rek in de stookruimte zetten.
Wanneer je wilt dat je werk wordt gestookt dan vul je een ovenbriefje in. Er zijn drie verschillende briefjes voor de verschillende standaardtemperaturen waarop bij Kleistad meestal wordt gestookt.

Kleur briefje Soort stook Temperatuur
Wit Biscuit 1020
Groen/blauw Glazuur 1060
Oranje Glazuur steengoed 1240

Let op Kleistad regelt het meestoken niet, dat is het initiatief van de abonnees zelf! Je kunt als stoker werk van maximaal 4 andere gebruikers van het atelier meestoken.

Voor het gebruik van de ovens heb je een ovensaldo nodig. De kosten voor het gebruik van de oven worden met je ovensaldo en dat van eventuele “medestokers” verrekend.
Je geeft hiervoor bij het vullen van de oven de stookgegevens door. Dit doe je door de gegevens bij de reservering van de oven aan te vullen.  Het bijwerken van de ovensaldo’s vindt 4 dagen na de stook automatisch plaats.

Op de pagina persoonlijk stookrapport kunnen abonnees bekijken wat hun ovensaldo is en hoe de verrekening heeft plaatsgevonden.

De oven wordt op de dag van reservering aangezet nadat de laatste bezoeker van het atelier is weggegaan.
Na de stook ruim je de oven op de volgende stookdag liefst voor 13.00 uur leeg. Je kan het werk van anderen in de daarvoor bestemde stellingkasten zetten.
Heb je de oven voor de volgende dag gereserveerd en is deze niet in gebruik dan mag de oven ook de dag ervoor worden aangezet.
Voor de duidelijkheid: Kleistad is niet verantwoordelijk voor de stook en bepaalt niet de kosten voor het delen van de oven. Dit wordt door de gebruikers van het atelier onderling geregeld. Als stoker bepaal je in overleg met je medestokers welk percentage van de oven ieder gebruikt.

Je kunt een ovensaldo aanschaffen van € 30,-  of € 15,- door dit te storten op bankrekening NL10RABO0191913308 t.n.v. Kleistad onder vermelding van stooksaldo. Geef dit door via het formulier op de pagina oven reserveren. Het ovensaldo is niet inwisselbaar voor contant geld maar mag natuurlijk wel aan andere abonnees worden doorgegeven.

Kosten gebruik oven door leden:
Kleine groene oven : € 9,50
Grote zwarte oven : € 12,50
Grote groene oven: € 14,00

Kosten ovengebruik door niet leden (alleen de grote zwarte oven)
Biscuit stook                                              € 35,-
Glazuur tot 1200 graden                           € 40,-
Glazuur porselein en steengoed               € 45,-