Start nieuwe cursussen, tot zomervakantie in oude pand!

Er kan weer ingeschreven worden voor de nieuwe cursussen die starten in de week van 6 maart. Er zijn nog plaatsen vrij!!

Goed nieuws! We  weten nu dat we nog tot de zomervakantie in ons pand op het Neptunusplein kunnen blijven.

We hebben onlangs officieel vernomen dat we eind juni dit jaar onze huidige stek dienen op te leveren. Het pand wordt dan gesloopt en het terrein heringericht voor de nieuwbouw van een Aldi winkel.

De vraag is natuurlijk hoe zeker is het dat de Gemeente alle mogelijke bezwaren van burgers binnen deze gestelde termijn kan afwikkelen. Burgers mogen namelijk nog steeds bezwaren indienen tegen de wijziging van het bestemmingsplan. Voor Kleistad zal dat niet meer van belang zijn. De einddatum staat vast. Matzbeheer, de beheerder heeft toch echt officieel de overeenkomst opgezegd.

Gelukkig spant de maatschappelijke vastgoedmakelaar van de Gemeente  Amersfoort zich in voor het vinden van een geschikte locatie. We hopen natuurlijk dat haar inspanningen om voor ons een geschikte locatie te vinden breed ondersteunt gaat worden binnen de Gemeente.  We hebben in een paar jaar tijd onze bloeiende  vereniging opgebouwd, met ruim 65 wekelijkse gebruikers. Het zou toch zonde zijn als het niet lukt om geen geschikte plek te vinden.

Inmiddels zijn we natuurlijk ook zelf volop aan het zoeken naar een nieuwe locatie.  Het is een moeilijke zoektocht. Gaan we op stand zitten, landelijk, in een volksbuurt, op een oud industrie terrein, wordt het super de lux of een  echtte werkplaats met een tochtige deur of in een culturele broedplaats vol met andere maatschappelijke ondernemers?

Zo af en toe polsen we onze leden en huidige cursisten waar zij denken waar ze zich het meest prettig bij voelen kwa pand en locatie. Het levert een zeer gevarieerd pallet op. Wat het dus ook niet makkelijker maakt voor ons.