De kom van Roos

Uit de oven op 22 maart 2017
Gemaakt door: Roos Langendorff

Roos zit in het laatste jaar van de keramiekopleiding van het SBB in Gouda. Ze maakt gebruik van het inloopatelier van Kleistad om wat extra te oefenen met draaien en gebruik te maken van de spuitcabine en de ovens.

Waarom deze kom?

Roos geeft uitleg dat ze door het maken van deze kom goed kan experimenteren met glazuren. De weg tot het vinden van een mooi en goed glazuur is niet eenvoudig en er zijn heel wat proefjes voorafgegaan tot dit resultaat is verkregen.

Techniek


1. Op een biscuitgestookte kom (1020 graden) heb ik met uitgesneden repen tape lijnen aangebracht op de kom.
2. De kom heb ik aan de binnenzijde en buitenzijde met een andere kleur sinterengobe gespoten en vervolgens gestookt op weer 1020 graden.
3. Daarna heb ik de binnenzijde gespoten met een glazuur met wollastoniet op 1140 graden.

Stook

Biscuit: 1020 graden
Gladbrand: 1140 graden (kleine oven programma 14)