De kameleon van Stans

Uit de oven op 27 maart 2017
Gemaakt door: Stans Kemperink

Stans is nog niet zo heel lang met klei aan het werk. De werkstukken die ze nu al maakt zijn heel veelbelovend. Stans is met veel technieken aan het experimenteren maar het lijkt erop dat het maken van vrije vormen toch haar voorkeur heeft. Stans heeft een cursus gevolgd op Kleistad en is nu, wanneer ze niet in Spanje is, als lid een dagdeel op het atelier.

Waarom een kameleon?

De kameleon spreekt tot de verbeelding. Er zijn onnoemlijk veel soorten, allemaal met een andere uitstraling. Helaas heb ik er zelf nooit een in het wild in levenden lijve gezien. Door middel van wat foto’s van verschillende soorten heb ik deze kameleon gemaakt.kameleon

Techniek en materiaal

De kameleon is gemaakt van zwart bakkende klei, 0,5 – 2 mm charmotte. Gesponsd met groene engobe. Hij is vrij gevormd en daarna uitgehold.
Er zal nog een echt passende sokkel voor worden gemaakt maar er volgt geen gladbrand/glazuur stook. De wat ruwe en matte uitstraling van de engobe past goed bij de kameleon.

Stook:

Biscuit: 1020 graden

Andere werkstukken van Stans